Polarisatie neemt steeds meer toe. Het lijkt alsof mensen steeds minder tolerant zijn voor dat wat anders is. Genderkwesties, spanningen tussen allochtoon en autochtoon, voetbalsupporters die het conflict opzoeken. Neem een voetbalwedstrijd. Blijdschap of teleurstelling bij een uitslag of keuze is normaal, maar met stenen gooien naar mensen of ze opzettelijk bezeren? Dat gaat te ver, dat doe je niet, zou je denken… Vanwege alle spanningen en veranderingen in de wereld lijkt de moraal toch steeds meer te verschuiven.
Als schoolbestuur willen we onze leerlingen en collega's een digitale leer- en werkomgeving bieden die hoogwaardig, veilig en betaalbaar is. Denk aan laptops en digiborden die altijd werken, razendsnel internet en slimme digitale leermiddelen. In zo’n hoogwaardige omgeving heeft een docent snel inzicht in de voortgang van leerlingen en zijn we voorbereid op innovaties zoals generatieve AI. Maar dit realiseren is nog een flinke uitdaging, zelfs voor een groot schoolbestuur als Carmel. Onze budgetten zijn beperkt en er is een tekort aan specialisten. Daarom is samenwerking met andere spelers uit het veld onmisbaar.
Carmel-bestuursvoorzitter Karin van Oort MSM neemt per 1 februari 2025 afscheid van Carmel. Zij treedt dan in dienst bij het Nijmeegse schoolbestuur voCampus. De Raad van Toezicht van Carmel gaat op zoek naar een opvolger.
Sinds een halfjaar zijn mobieltjes in de klas niet meer toegestaan. Sommige scholen willen ze zelfs helemaal niet meer zien. Dus nu is de vraag: hoe bevalt dat eigenlijk? Is het een overdreven maatregel of juist een goede? Het vernieuwde Carmelpanel reageert op de stelling: ‘Zonder mobieltjes is school veel leuker’.