Voorbeelden van influencers

Voorbeelden van influencers

28 januari 2021

In de 4-havoklassen kregen leerlingen met de toets voor het vak levensbeschouwing onder andere een tekst voor zich over het influencer zijn in deze samenleving. Hierin kwam naar voren dat niet alleen beroemde mensen de wereld kunnen beïnvloeden, positief dan wel negatief. Nee, iedereen kan hier een rol in spelen. Hier schreef ik eerder een blog over. Een belangrijk onderwerp in mijn ogen, want ieder mens kan op zijn of haar manier betekenisvol zijn. Niets is zo aanstekelijk als een goed voorbeeld.

Een van de opdrachten was dat leerlingen hier voorbeelden van moesten geven. Een mooi voorbeeld van een van mijn leerlingen wil ik graag delen:

‘Een manier om de wereld te beïnvloeden kan bijvoorbeeld door het beroep van leraar. Leraren beïnvloeden kinderen, tieners en studenten op een positieve manier. Door hun kennis te geven aan de scholieren, zodat zij deze kennis kunnen overnemen en in de toekomst kunnen gebruiken.
Zodra je als leraar erg gepassioneerd bent over je beroep is het makkelijk om mensen te beïnvloeden door bijvoorbeeld de manier van overdracht, marketing, bepaalde standpunten die je hebt of het harde werk dat je erin hebt gestopt. Mensen om je heen zullen kijken naar deze wijze en hem overnemen, gemotiveerd raken of er in het algemeen anders naar gaan kijken of luisteren.
Er zijn vele manieren om de wereld positief te beïnvloeden en ja, ieder mens en -  ook een leraar -  kan een influencer zijn.’

Antonia Moghaddar, 4-havoleerling Bonhoeffer College (zie foto hieronder)

Denk jij weleens na over jouw rol als influencer?

Peter van Lange, docent

Box typeimage-with-border
Box colorwhite
Box sizesmall
Tegel summary