Passie!

Passie!

Saskia van Gent, hoofdconciërge Bonhoeffer College locatie Van der Waalslaan

12 oktober 2020

‘Dit wordt mijn tweede jaar op het Bonhoeffer College en ik kan alleen maar zeggen: deze stap had ik tien jaar eerder moeten zetten. Na bijna dertig jaar in de hotellerie, waar je mensen tegenkomt die op reis zijn, wilde ik iets betekenen voor mensen in hun dagelijks leven. En wat is er dan mooier dan werken met jongeren? Hun levensvreugde is fantastisch. Daar krijgt iedereen een glimlach van.

Veel vaardigheden die ik eerder heb opgedaan, kan ik hier gebruiken. Met een ontzettend leuk team – vier mannen in alle leeftijden – ontvang ik leerlingen, help ik evenementen organiseren (van ouderavonden tot afscheidsborrels), los ik kleine problemen op en zorg ik in het algemeen dat dingen goed lopen. Op tijd dingen regelen, mensen aansturen, vooruitwerken: het is hier allemaal even belangrijk als in de horeca. Maar in plaats van dat ik bijdraag aan de omzet, draag ik nu bij aan de generatie van de toekomst.

Het was wennen dat de leerlingen in maart ineens niet meer op school waren. De sluiting gaf ons wel de gelegenheid in de school dingen te doen waar we normaal niet aan toekomen. Maar ik kon niet wachten om iedereen in juni weer te zien. Want een conciërge is toch vooral een mensen-mens.’

Box typeimage-with-border
Box colorwhite
Box sizesmall
Tegel summary