In beweging...

In beweging...

4 januari 2021

In beweging; een titel die volgens mij goed past bij het begin van dit nieuwe jaar. We komen minder in beweging en zijn voor een deel gekluisterd aan huis.
Sommige mensen willen wel kruipend naar de sportschool, maar helaas kom je daar (nog) niet in beweging.
Of je nu wilt of niet, in beweging zijn we tóch. We moeten ons verhouden met wat wél en niet mag, en daar antwoord op geven. Ook in het onderwijs. Letterlijk op school met de fysieke lessen aan de examenklassen en online met de andere klassen. Het klinkt al bijna vertrouwd.

Bij het in beweging zijn is het belangrijk grenzen aan te geven. Vrijheid zonder begrenzing is leegte of zoals iemand het onlangs verwoordde: “Vrijheid is niet alles doen wat niet verboden is.”
Maar in beweging kun je ook zijn door vanuit jouw inspiratie iemands hart te bewegen. Door creatief en inventief te zijn. Om die mooie les te maken én te geven binnen de didactische en pedagogische grenzen van deze tijd.

Ik hoop dat we bewogen-in-beweging kunnen zijn en vanuit een bepaalde balans tot mooie resultaten komen. In beeldspraak; het leven is als een berijder van een fiets. Om je evenwicht te houden, moet je in beweging zijn. (Albert Einstein)

Graag wens ik je een goed en gezond jaar met veel beweging.

Peter van Lange, docent 

Box typeimage-with-border
Box colorwhite
Box sizesmall
Tegel summary