Een krachtig onderwijsnetwerk

Een krachtig onderwijsnetwerk


Kennisuitwisseling, leren van én met collega’s. Wij geloven in de kracht van ons onderwijsnetwerk: Een netwerk met 4.200 collega’s die dezelfde passie delen. 
 

Lerende organisatie 

Samen leren zorgt voor groei, vooruitgang en ontwikkeling. Carmelscholen hebben enorm veel kennis in huis en we leren dan ook veel van elkaar. Bijvoorbeeld in kennisallianties, professionele leergemeenschappen, leerlabs. Maar we organiseren ook regelmatig Carmelbrede netwerkdagen, zoals de schoolleidingendag, masterclasses en bijeenkomsten die voor kleinere groepen collega’s inspirerend zijn. 

 

Carmel Academie

De Carmel Academie is hét professionaliseringsplatform van Carmel. Carmelbreed scholingsaanbod is hierin gebundeld. Met het aanbod (trainingen, artikelen, netwerken, e.d.) bieden we collega's de mogelijkheid om verder te ontwikkelen en te professionaliseren. 

Op de vele bijeenkomsten ontmoeten collega’s van alle verschillende Carmelscholen elkaar. Ze delen ze hun expertise of volgen interessante workshops van experts binnen en buiten Carmel. De thema's die hierbij centraal staan, zijn er teveel om op te noemen. Een greep uit de onderwerpen: Onderwijsinnovatie, passend onderwijs, tweede fase, onderwijs & ICT. Maar ook: leidinggeven, onderwijshuisvesting of bezielde professionaliteit.

 

Schoolbreed kennis uitwisselen

Ook op schoolniveau vindt er veel kennisuitwisseling plaats. Regelmatig organiseren scholen interne studiedagen, trainingen voor vaksecties, professionaliseringsbijeenkomsten, expertgroepen of masterclasses. 
 

Collegiale visitatie 

Binnen Carmel leren we ook door bij elkaar in de keuken te kijken. Tijdens collegiale visitaties bezoeken collega’s van Carmelscholen elkaars school. Ze kijken uitvoerig rond en voeren gesprekken met schoolleiders, docenten en leerlingen. Door elkaar feedback te geven, krijgen onze scholen antwoorden op hun eigen ontwikkelingsvraag. Bij Carmelscholen is deze vorm van leren een succes gebleken en we blijven dit doen om er samen sterker van te worden.

 

Kennis delen buiten Carmel

Ook buiten de organisatie nemen we deel aan samenwerkingsverbanden en staan we in contact met onderzoeksinstituten en kennisinstellingen. Met Universiteit Twente hebben we bijvoorbeeld een samenwerking op het gebied van onderwijs en onderzoek. Carmeldocenten laten zich ook inspireren tijdens ontmoetingen met vakgenoten uit het buitenland.

Box typeimage-with-border
Box colorblue
Box sizelarge
Tegel summary