Vroege vogels

Vroege vogels

3 oktober 2023

Het schooljaar is alweer even gestart. De wekker laat vroeg van zich horen, maar voordat je het weet moet je je spullen alweer bij elkaar pakken om af te sluiten en is de dag voorbij. Gisteren was ik pas laat thuis en leek het me een prima idee om de auto voor een keer op de oprit te laten staan. Normaal gesproken parkeer ik hem in de schuur vanwege een grote eik naast de oprit. Een fijne plek voor tal van vogels die tjilpen en fluiten, maar er ook vrolijk hun behoeften doen. 

Toen ik vanmorgen naar de auto liep om mijn spullen erin te leggen, had ik gelijk spijt van m’n gemak van gisteren: een kledder. Met een snelle blik inspecteerde ik de lucht en zag ik dat het weer een strakblauwe dag zou worden met een brandende zon. Goed nieuws, zou je denken. Maar door ervaring wijs geworden, weet ik dat vogelpoep snel kan inbranden in de autolak. Een verwensing mompelend liep ik terug om een emmer, water en spons te halen. Nu is het huishouden niet mijn grootste hobby. Mijn zus moet altijd lachen als ze mijn ‘opgeruimde kasten’ ziet, waar ik dan heel trots op ben. Het duurde dus even voordat ik de spullen bij elkaar had en kon poetsen.

Coachgesprekken

Vandaag zijn er coachgesprekken ingepland. Ik ben vanuit mijn vorige locatie gewend aan een informatieavond voor ouders/verzorgers met aansluitend een kennismaking met de mentor(en). Op locatie Denekamp starten we dit jaar met een andere opzet. De locatiedirecteur verzorgt per leerjaar een algemene informatieavond, waarbij ouders/verzorgers informatie krijgen voor een goed begin van het schooljaar. We staan deze avond stil bij praktische zaken en benadrukken we het belang van een goede samenwerking met ouders. Immers; it takes a village to raise a child. De middelbare school is een belangrijke stap richting zelfstandigheid, maar we weten allemaal dat loslaten alleen maar begeleid en in kleine stappen kan. De coaches ontvangen in een aantal dagen al hun coachleerlingen en ouders/verzorgers voor een eerste kennismaking. Iedere leerling maakt tijdens de introductiedagen een kennismakingsopdracht om zichzelf voor te stellen. Dit kan een collage zijn, maar ook een memoryspel of een kwartet. Ik ben heel benieuwd naar de leerlingen, hun ouders/verzorgers én hun opdracht!

It’s a beautiful day

Terwijl ik dit al poetsend overdenk, voel ik opeens dat mijn heup nat wordt… Verhip, blijkt dat ik te dicht op de auto sta waardoor een straal vogelpoepwater zich een weg baant naar een snel groter wordende plek op mijn jurk. Gelukkig heb ik de vakantie ook benut om m’n kledingkast op te ruimen dus graai ik even later moeiteloos, wat zal mijn zus trots zijn, een andere jurk tevoorschijn. Op weg naar school zing ik luidkeels ‘it’s a beautiful day’ mee met Queen. Ja, een mooie dag met mooie gesprekken. Zin in!


Elies Schledorn, docent levensbeschouwing en mentor

Box typeimage-with-border
Box colorwhite
Box sizelarge
Tegel summary