Passie!

Passie!

Anne Vermeer en Kim Groothuis, Etty Hillesum Lyceum locatie De Marke

13 oktober 2022

‘Wij…n in het onderwijs’, zo heet de podcast van docenten Anna Vermeer en Kim Groothuis van Etty Hillesum Lyceum De Marke. Ze bespreken hun passie voor onderwijs graag bij een goed glas wijn.

Anna Vermeer (links op de foto): ‘”Er moet een leuke onderwijspodcast komen.” Dat schoot door mijn hoofd toen ik op een vrijdagochtend in december naar school fietste, koptelefoon op en podcast aan. Om kwart voor acht heb ik Kim geappt: “Wij gaan een onderwijspodcast maken.” De week erna zijn we begonnen.

We gebruiken de studio van onze ICT-collega, die naast zijn werk op school een eigen bedrijf heeft. “Als je het doet, doe het dan goed”, zei hij toen hij van onze plannen hoorde. Dus nu zitten we bij hem. Het is echt een totaal uit de hand gelopen hobby. In een half jaar tijd hadden we meer dan 500 vaste volgers, merchandise, een kledingsponsor en een wijnsponsor. En plannen voor seizoen 2, met de eerste nieuwe aflevering op 15 september. In de gesprekken met onze gasten laten we zien hoe mooi het is om in het onderwijs te werken.

We willen onze passie overbrengen, ook aan nieuwe docenten en zij-instromers. In het onderwijs is geen enkel jaar hetzelfde, je kunt je voortdurend blijven ontwikkelen. En de leerlingen, ja, voor hen ga je naar school. De mooiste les is er één waarbij je van het ene onderwerp op het andere komt, terwijl de leerlingen aan je lippen hangen. Je wijkt compleet van je lesdoel af, maar je bent samen vol overgave bezig met je vak. Na zo’n les sta ik even te stuiteren. Het is zó’n mooi beroep.’ 

‘Wij…n in het onderwijs’ is te beluisteren op Spotify, Podimo en YouTube, en te volgen op Instagram (wijn_inhetonderwijs) en Facebook (Wijn in het onderwijs).


Anna Vermeer: docent biologie, docent-coach en teamcoördinator
Leeftijd: 40 jaar
Werkzaam bij Carmel sinds: 2010
Passies: Triathlons lopen

Kim Groothuis: docent Nederlands
Leeftijd: 26 jaar
Werkzaam bij Carmel sinds: 2018
Passies: Basketballen en boeken lezen

Tekst: Suzanne Visser
Fotografie: Niki Kits-Polman

Box typeimage-with-border
Box colorwhite
Box sizelarge
Tegel summary