Begeleiding nieuwe docenten

Begeleiding nieuwe docenten


Ben je nieuw bij een Carmelschool? Dan kun je rekenen op een goede introductie, want we vinden het belangrijk dat je snel wegwijs raakt op je nieuwe werkplek. Onze scholen geven hier ieder op hun eigen manier invulling aan. 

 

Een goede start

Om te zorgen dat je een goede start maakt, volgen er in de meeste gevallen diverse begeleidingsmomenten. Bijvoorbeeld in de vorm van lesobservaties, begeleidingsgesprekken, intervisie of supervisie. Tijdens deze begeleiding heb je regelmatig contact met een coach, een vakmentor, docentbegeleider of een schoolopleider. Er kunnen allerlei thema’s aan bod komen, zoals didactische zaken, contacten met collega’s en ouders, pedagogische vaardigheden, reflectie en organisatorische vaardigheden.

 

Maatwerk

Ben je starter? Dan heb je mogelijk meer behoefte aan begeleiding dan wanneer je een ervaren docent bent. Maar als ervaren docent kun je andere docenten natuurlijk ook helpen met jouw inbreng.   
Hoe dan ook: in veel gevallen is er sprake van maatwerk. Bij de intensiteit van de begeleiding proberen we uiteraard ook zo goed mogelijk rekening te houden met jouw ervaring en eigen behoeftes. 

Box typeimage-with-border
Box colorblue
Box sizelarge
Tegel summary