Inleiding

7 september 2020

Carmel is als een stabiele vloot met grotere en kleinere schepen. Alle schepen zijn zeewaardig en degelijk uitgerust, en we varen allemaal naar een gemeenschappelijke bestemming, die stip op de horizon.

 

Op een vlakke zee met mooi weer hebben we elkaar in het vizier, iedereen laveert de goede kant op en af en toe geven we elkaar advies. We hebben de wind in de zeilen. Maar de zee is niet altijd voorspelbaar. Als de golven hoog zijn moeten we alle zeilen bijzetten. Hoe houden we contact met elkaar zodat we van elkaars kennis en ervaringen kunnen leren, terwijl iedereen intussen ook op zijn eigen schip een oogje in het zeil moet houden? Op het schip is het van belang dat we ieders talent benutten en iedereen vanuit zijn professionele expertise kan bijdragen aan de vloot. Het komt dan meer aan op een goede verbinding met je kernwaarden en uitgangspunten zodat je zonder oogcontact ook weet wat de goede richting is. Alleen dan is de kans dat we op ontwikkelingen kunnen anticiperen en reageren. Op de wind van gisteren kun je immers vandaag niet zeilen.

Wanneer de storm weer afvlakt zie je de verschillende schepen uit de watermist verschijnen en sluiten de rijen zich.

 

Net als de zee kent het leven altijd schommelingen en het is aan ons om daar zingeving aan te verbinden. Mensen zetten hun levenskompas in om tussen de klippen door te zeilen, en onze leerlingen zien op school voorbeelden daarvan. Ze raken in situaties verzeild waarin zij zelf kunnen oefenen met het ontwikkelen en inzetten van dat kompas, zodat niemand de boot mist.

 

 

Koers 2020-2025 geeft richting aan onze vloot. Onze kernwaarden zijn het kompas waarop we altijd veilig kunnen zeilen. Zodat we samen met vertrouwen op weg zijn naar een toekomst waarin we zelf de richting kiezen.

 

Box typeimage-with-border
Box colorblue
Box sizesmall
Tegel summary